vzw CoCopus

Werkwijze

De werking van CoCopus hangt volledig af van de inzet van onze vrijwilligers. Ze zetten zich belangeloos in voor onze vzw. Wil jij ook deel uitmaken van ons haak- en breiteam? Meer informatie hierover vind je op onze vrijwilligers pagina.

Van zodra onze vrijwilligers één of meerdere octopusjes gemaakt hebben, leveren ze deze via één van onze inleverpunten in. Hierbij is het belangrijk dat ze ook het inleverformulier invullen. Dit formulier is van belang voor onze vrijwilligersverzekering en aan de hand van de ingevulde gegevens kunnen wij jullie feedback versturen.

Van zodra de octopusjes bij ons binnenkomen, kijken onze keuringsverantwoordelijken na of de octopusjes voldoen aan onze basisvereisten.

Je octopusjes worden goedgekeurd:

Proficiat! Binnenkort schittert een van jouw octopusjes naast een couveusekindje.
Je wordt via e-mail door ons op de hoogte gebracht van het keuringsresultaat. Indien nodig krijg je nog enkele tips of aandachtspuntjes mee voor je volgende creaties. Ondertussen worden je octopusjes voorbereid voor hun eerste wasbeurt (door onze haakster ook wel naar verwezen als ‘zwemles’ ).

Na de wasbeurt worden alle octopusjes zorgvuldig gedroogd en opnieuw gekeurd. Het kan altijd gebeuren dat er bijvoorbeeld een draadje lost. Is dit het geval voor jouw octopus, dan word je opnieuw op de hoogte gebracht via e-mail.

De octopusjes die hun eerste wasbeurt goed zijn doorgekomen, worden vervolgens uiterst zorgvuldig individueel verpakt. Aan elk zakje hangen we eveneens een kaartje met daarop de naam van de vrijwilliger. Zo weten de ouders steeds wie het octopusje voor hun kleine spruit heeft gemaakt. Indien gewenst kunnen ze een persoonlijke boodschap aan de vrijwilliger bezorgen via ons contactformulier.

De verpakte octopusjes worden vervolgens in bakken gesorteerd per ziekenhuis. De vrijwilliger kan, indien gewenst, een eigen voorkeur van ziekenhuis meedelen via het inleverformulier. CoCopus volgt, waar mogelijk, de keuze van de vrijwilliger.

De bakken vol met octopusjes vertrekken tot slot naar elk van onze deelnemende ziekenhuizen.

Eén of meerdere octopusjes worden afgekeurd:

Laat je hierdoor eerst en vooral zeker niet ontmoedigen. Je wordt ook nu door ons op de hoogte gebracht via e-mail. We beschrijven steeds zo goed mogelijk waarom je octopusje werd afgekeurd. We geven eveneens tips en aandachtspunten mee voor je volgende creaties.
Belangrijk om te weten is dat bij ons geen enkele creatie verloren gaat! Elk octopusje vindt namelijk altijd een thuis!

Menu