vzw CoCopus

Vrijwilligers

De werking van CoCopus hangt volledig af van de inzet van onze vrijwilligers. Zonder ons haak- en breiteam hebben wij geen octopusjes en staan we dus nergens. Ons huidig team bestaat uit meer dan 100 vrijwilligers die zich in hun vrije tijd met hart en ziel inzetten voor onze vzw. We zijn hen dan ook enorm dankbaar dat ze ons initiatief steunen en enthousiast blijven mee haken voor alle kleine vechtertjes.

Wil ook jij één van onze vrijwilligers worden?

Super! Je bent meer dan welkom!

Ons team bestaat uit zowel jonge als ietwat minder jonge haaksters. Iedereen is dan ook welkom bij ons. Er zijn geen leeftijdsgrenzen en er is geen voorkennis van haken vereist.
Het enige wat je nodig hebt om ons team te versterken is:

  • Een groot hart: als vrijwilliger haak je de octopusjes belangeloos, d.w.z. dat we je geen financiële vergoeding betalen.
  • Veel enthousiasme: je moet zin hebben om je in te zetten voor onze vzw. Het mag nooit aanvoelen als verplichting. Wij verwachten ook geen minimum aantal octopusjes van je per jaar. Elke keer als je voor ons gehaakt of gebreid hebt moet je er plezier aan gehad hebben!
  • Doorzettingsvermogen: Neonatale baby’s vereisen de beste zorgen, dus ook veilige octopusjes. Elke octopus wordt grondig gekeurd vóór die aan zijn belangrijk taak begint. Aangezien we strenge basisvereisten hebben, is het dus mogelijk dat je eerste octopusjes niet door de keuring raakt. We keuren héél streng, dat weten we, maar dat is ook nodig om een hoge kwaliteit te kunnen garanderen. Laat je echter niet ontmoedigen door de afkeuring van één of meerdere octopusjes. Je krijgt steeds van ons een mailtje met daarin feedback alsook enkele tips om je bij te sturen. Niet opgeven is de boodschap!

Onze gouden regel: Elke keer als je voor ons gehaakt of gebreid hebt, moet je er plezier aan gehad hebben!

Zoals we al hebben vermeld, is er al geen enkele voorkennis vereist. Draag je ons initiatief een warm hart toe, maar kan je niet haken… geen probleem! Wij leren het je graag. Op regelmatige basis organiseren we workshops (de zogenoemde haak-ins) waar we graag nieuwe haaksters verwelkomen. Op onze workshops zijn steeds ook enkele van onze meer ervaren haaksters aanwezig die jou maar al te graag op weg helpen. Heb je nog geen haakmateriaal, ook dat is geen probleem. Wij verkopen aan een zeer voordelige prijs starterspakketten die alles bevatten (garen, vulling, en panty) dat nodig is om jouw eerste octopus te maken. Een haaknaald kan je, indien je dit nog niet hebt ook bij ons aanschaffen.


De aankoop van een starterspakket is niet verplicht. Je kan ook meteen aan de slag als je al het nodige materiaal in huis hebt. Lees zeker onze basisvereisten eerst rustig door alvorens te beginnen haken of breien. In deze basisvereisten vind je onder andere de lijst van goedgekeurde garens terug waarmee octopusjes gemaakt mogen worden. Garens die niet in deze lijst staan zijn niet toegelaten!

Heb je nog vragen over onze basisvereisten? Aarzel niet en stel ze via onze Facebookgroep!
Klaar voor de volgende stap? Ok, dan is het nu tijd om het patroon te downloaden en aan de slag te gaan 🙂 Veel haakplezier!

Zit je ergens vast tijdens het haken of breien? Ook hier geldt: wij staan voor je klaar. Maak gebruik van onze facebookgroep of neem een kijkje op ons video-kanaal waar je een heleboel instructiefilmpjes vindt waarin stap per stap bepaalde delen van het patroon uitgelegd worden.

De CoCopus Facebook groep

We raden je sterk aan lid te worden van onze Facebook groep. Heb je een vraag over het patroon, is er iets niet duidelijk, zit je ergens vast, etc… aarzel niet en stel je vraag in onze groep. Al onze vrijwillige haak-en breisters staan voor je klaar om je op weg te helpen. Bovendien worden hier ook onze creaties met elkaar gedeeld. Altijd leuk en inspirerend om anderen hun werk te bewonderen. Vergeet ook zeker jouw octopusjes niet met de rest te delen 😉

Mijn eerste octopus is klaar, wat nu?

Proficiat! Je mag hier best trots op zijn. Neem zeker een foto van je octopusje en post hem op onze Facebook pagina. Zo kunnen we allemaal jouw eerste creatie bewonderen! Dit is zeker geen verplichting.

En we weten het, haken of breien is plezant. En je wil vast aan je volgende octopusje beginnen, want je bent super enthousiast… Toch willen we je een gouden tip geven. Alvorens je een heleboel octopusjes haakt, raden we je aan je eerste octopusje eerst te laten keuren. Op die manier weet je of je goed bezig bent, of toch ergens wat extra aandacht aan moet geven.
Zo voorkom je dat je dolenthousiast een hele school octopusjes haakt, en we je misschien moeten teleurstellen na de keuring…

Menu